04 January 2011

Kerna Kita adalah 'Aku' (Part 4)

selamat tahun baru, selamat azam baru, salam perubahan... aku nak sambung cerekarama yang sebelum nie, x tahu bila nak habis daa benda nie...  benda2 santai la nie...

kisah kali nie berlaku semasa sem1 (kalau x silap aku) semasa 1st year... macam biasa, kelas aku bro 4 orang & sis tak terbilang la pulak banyaknya... kelas 'dia' pulak ramai brothers daripada sisters (mereka sentiasa membuli sisters)... ada 1 subjek yang sama kami ambik masa sem tuu... so, bila exam.. venue dia pun dekat2 jer la kan (smawp3)... exam midsem subjek tersebut adalah pada waktu malam, venue aku kat bawah & 'dia' kat tingkat atas...

aku n the gang (3 bro kelas aku) masuk sedikit awal untuk exam tapi 'dia' n the gang x masuk kelas lagi, duk lepak kat tangga (xde kerja la kot)... tiba-tiba, seseorang menyapa 'dia' (penyapa berdiri di tangga jer):



sis: fahmi... exam kat mana?
'dia' masa 2 tengah berbual dengan geng dia, tak perasan pulak dia disapa seseorang (hahaha)...
sis: fahmi...kelas exam kita kat mana?
'dia' masih leka berbual sehinggalah diberitahu oleh kawannya...
"eh, ad orang cakap ngan ko 2... dia panggil ko fahmi"... 'dia' berpaling...
sis: fahmi...
'dia': errr... yer...
sis: exam katne?
'dia': x tahu...

kawan-kawannya apa lagi, pakat ramai2 booooo sis tersebut...

"hoiii nie bukan fahmi la, nie kembar dia..."

sis 2 pun berlalu, tapi nampak seolah-olah tidak mempercayainya & fahmi sedang menipu.. hahaha

terus 'dia' hantar mesej kat aku...
"mu exam kelas mano?"
"x tahu eh, x ingt...kelas alik bawah nie", balas aku
"ado sis kelas mu duk cari venue"
"hahaha"... 'ter'gelak pulak dah

kalau difikirkan semula, kesian sangat kat sis tersebut.

p/s: x diketahui siapa sis tersebut sebab x ingat muka nya...

15 ulasan:

srikandi ISLAM said...

nya wat main buleh..
xpuah hati..haha

sisIzzati said...

adeehh,hard to paham dis entry..
sume da ttukar BI nih..eap fever :)

srikandi ISLAM said...

ttukar BI guano pulok?adehh

fahmi said...

sI : bia ah... sapo sruh x ingt tmpt exam sgt... kalu ingt kea paka g duduk jah, xkeno nanyo ore...

sI: ttuka BI gapo pulok? Bahasa Ibunda?

hanif said...

guane jhat ngat 'dia' tu????

fairuspeng said...

sedap jugak ada kembar ni..

ape booo ni.. haih..

fahmi said...

hanif: 'dia' meme jahat, aku hok baek... hahaha

en.fairuspeng: sedap alik mnipu ore laen kot... hehehe... sy x boooo, ore laen jong boooo dio.

srikandi ISLAM said...

boooo?xpatut2

sy BANTAH! :)

sisIzzati said...

huhu maso masuk jajahan en.fahmi ni,ambo ter'translate kok BI,adeeh tu jadi ko pyh nk pehe crito..igt ko e.fahmi mz ni duk deme eap..hehehe..

saya BANTAH jgk,siye ko sis tuh.

fahmi said...

sI 1 & sI 2: bantah la nk bnth gk... x ccaro... huhu

sI 2: bkpo nk trnslate kok BI..? nie crito bhsa mlayu jh..

srikandi ISLAM said...

dy tersaloh translate daa

sisIzzati said...

TERtranslate ngn google..
hehe..plik jgk mso baco,igt sajo tulis kok BI..

fahmi said...

sI & sI: pakat wt pelik...

srikandi ISLAM said...

backup membackup amalan mulia :)

fahmi said...

bgus3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...