02 April 2011

Lelaki Cantik & Wanita Gagah!!!

KECANTIKAN LELAKI

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.
Lelaki yang cantik adalah: -

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran

3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada

5) Lelaki yang baik sangka

6) Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.



KEGAGAHAN WANITA

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah: -

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.



Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW :

“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”


“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya,maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”
(surah al-Ahzaab, 33:71)



knape pelik jer title dia kan... huhuhu

yer la..

nak cari lelaki gagah, kt mana2 pn ada skrang nie...

pompuan cntik pn dah x trbilang da ari nie...

cuba cari lelaki cantik & wanita gagah plak...

mcm ciri2 yg disebutkn d atas

bukan nye cari 'lelaki lemah gemalai' & 'wanita yg bsuara garau'

adoiiiii


spertinya agak sukar utk d temui...

kan3...

haaaa... sbb 2 la aku nk ajak diri aku & hngpa smua utk jadi mcm nie...

'mahal' d dunia & 'mahal' d akhirat...

jom3...

6 ulasan:

Qistina said...

'mahal' d dunia & 'mahal' d akhirat...

nice!

Al-Qassam said...

awak mmg lelaki cantik dah...
haha

btw,,,
chelsea seri la mlm nie...
hahaha

fahmi said...

to qistina: thanks 4 reading

to ustaz hakim: kasa 2 ustazzz.. siap ado 'haha' lg... seri tp hakiktnya kalah mlnda chelsea mlm nie... thniah la MU menang...

Al-Qassam said...

'haha' tu ntuk gelak yg bwh tu...excited sgt ngan chelsea seri...

'hehe' yg betolnye ;DD

fahmi said...

tggu MU vs CHE lps nie...

kalau smpat, aku nk p PJ & kita tngok sama2 yg 2nd leg

fahmi said...

terima kasih kpd anonymous yg telah memberi nasihat perubahan kpd blogger nie...

anda berani kerana benar kerana masih sudi menegur diri saya...

semoga ALLAH swt membalas jasa baik anda & saya sungguh bertuah ada kawan macam anda...

menegur bukan kerana benci tapi kerana concern...

trimas a lot...

p/s: think +ve & do something encik fahmi mat zin... hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...