28 June 2011

Selamat hari lahir!!!



alhamdulillah
28 jun 2011
trikh yg best & xleh dilupakan


dah umo 20taun rupanya aku & 'dia'...
lama sangat dah hidup nie...
bnyak dah bnda brguna & lalai yg dibuat...
adooiiii


smoga 19 taun yg sblm nie adlh taun2 yg bmakna & 'hebat'
smoga taun yg mndatang mnjdi lbih brmanfaat
smoga diriku tetap diriku wlpun dah btambah umo
smoga diriku xmelupai kawan2ku yg ada


aku x mntk hadiah besday yer...
sekadar tahu, "owh, ari nie besday mereka brdua" pn dah ckup...
x wish??!!! xkesah pn sbnrnya...
klau nk bg hdiah, kecil tapak tngan nyiru hmba tadahkn...
xmntk, kalau bg ambik... hahaha
org yg wish & doakan org laen akn sntiasa diingati
huhuhu




>>>kek besday dulu d skolah.... ada bungo tuuu...


>>hanif

>>fahmi





brtmbah umo, semakin tua di dunia
smakin tua, semakin dkt dgn ajal
smkin dkt dgn ajal, alam baru smakin dekat
semakin dekat alam baru, kita kena semakin 'cerdik'...



عن ابي يعلى شدّاد بن أوس رصي الله عنه عن النبي صلى الله عليه و سلم قال : الكيّس من دان نفسه و عمل لما بعد الموت, و العاجز من أتبع نفسه هواها, وتمنىّ على الله 
حديث رواه التّرمذيّ وقال : حديث حسن 
Maknanya: dari abi ya’la syaddad bin aus R.A daripada Rasulullah S.A.W bersabda: “Orang yang CERDIK ialah mereka yang sentiasa menghisab (muhasabah) dan beramal (bekalan) untuk kehidupan selepas MATI..Dan orang yang BODOH ialah mereka yang sentiasa mengikut HAWA NAFSU dan bercita-cita kosong terhadap Allah”




ANTARA DOA MEREKA:


"Fahmi, salam sanah helwah! semoga terus kattang, ngeh3 ameen.. sori lmbat"

"Slmt hepi birthday boy (BB)"

"Selamat ulang tahun kelahiran usta*. Semoga tros dlm kebaikan. hehe. selamat mnjalani tarbiyah usta*. mwahaaha"

""SELAMAT ULANG TAHUN KE-20!"

"20 tahun yg lps, telah lahir sepasang bayi lelaki kmbar. Lahirnya itu wajib disyukuri buat diriku kerna lahirnya dtakdirkan menjd teman buatku.... bla3" (xleh nk habiskan, semacam sedih ayt dia nie, JANGAN PINDAH!!!)

"Slmt hari jd to both of u fahmi dan hanif. Spnjg daku mgnali drimu brdua bnyk mgajar daku mnjd seorg yg bgelar mnusia. May Allah bless us. Sarang hye yo!"

"Assalamualaikumsayanakucapkanselamat harilahirkepadakamusemogadipanjangkanumurdandimurahkanrezekidansentiasadibawahperlindungandanrahmatAllahaminhoho"

"Selamat Hari Lahir!! Mugo pnje umor, murah rzeki, hdup dbrkati n dttpkn hti dlm pjuangan"

"Selamat hari lahir. Smoga panjang umur dan murah rezeki"

"epy bfday awok..=)" (from lelaki yer)

"Bkata Imam Ghazali rhmhullah: Yg pling jauh bknnya bintang, mntari pn bukan jua rembulan, ttapi adlaah masa yg blalu & tdk akn kmbali, klmrin yg luput mjdi scangkir knangan, smlm yg tluput mgukir sesalan, yg ada  hnyalah hari ini & akn dtg, gunakan hari ini dgn sbaiknya krna esok blum tntu milik kita, sdgkn smlm tlh prgi buat slmanya" semoga hdupmu sntiasa drhmati dan diredhai. Insyaallah.. Sanah helwah. Semoga sntiasa dlm plindungn & prhatianNya. smoga pnjang umur."

"Slm. Selamat hari lahir adinda, semoga bahagia hingga syurga"

"Selamat hari tua yer wa isra' mi'raj"

"Selamat hari lahir adikku..."

"Oppss! slmt hari tua 20+sehari... wlcome to my stupor club" (nie kes lewat sehari.. hahaha)

n so on
(bnyak lagi tp nie yg telah trpilih.. huhuhu)







Personaliti mereka yg lahir dlm bulan Jun mgikut kajian Dr. Fadzilah Kamsah


JUN

Berfikiran jauh dan berwawasan

Mudah ditawan kerana sikap baik

Berperangai yang lemah lembut 

Mudah berubah sikap perangai, idea @ mood Idea yang terlalu banyak di kepala 

Bersikap sensitif 

Otaknya aktif (sentiasa berfikir) 

Sukar melakukan sesuatu dengan segera 

Bersikap suka menangguh-nangguh 

Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik 

Cepat marah & cepat sejuk 

Suka bercakap & berdebat 

Suka buat laak & bergurau

Otaknya cerdas berangan-angan

Mudah berkawan & pandai berkawan 

Orang yang sangat tertib 

Pandai mempamerkan sikap 

Mudah kecil hati 

Mudah kena selsema

Suka berkemas

Cepat rasa bosan 

Sikap terlalu memilih & cerewet 

Kurang mempamerkan perasaan 

Lambat nak sembuh apabila terluka hati 

Suka kepada barang yang berjenama 

Mudah menjadi eksekutif 

Kedegilan yang tidak terkawal

Sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya

>>>x semestinya SEMUA BETUL!!! ada yg kena, ada yg xkena...







"Hari ini btmbah lg usiamu, hr ini akn btmbah jua tnggungjawabmu, hr ini akn mnjadikn dirimu lbih matang dek ujian yg mndtang. Hr ini akn mjadi saksi ketabahan dri mu mgharungi onak dan duri. Hr ini Allah tlh mmendekkan lg jrkmu dgnNya, smkin bkurang tmpoh utk bramal, smkin kubur mmprsiap tmpt utkmu, smkin bsedia malaikat maut dtg mjmputmu, smkn dkt masa amalan dhitung & smkin hampir haruman firdausi @ azabnya jahannam"





p/s: terima kasih kpd yg ingat & berusaha utk wish awal2... hahaha

11 ulasan:

hanif said...

cake taon ni xdok ko???

fahmi said...

xdok boh... hok chocolate fudge & chocolate indulgence tuu aku beli ko mu n tmpang make skali... hahaha

nati taun depe laaa

asyraf bin suhaimi said...

Perkara yang paling aku menyesal sekali dalam sehari ialah apabila terbenamnya matahari, umurku berkurangan, akan tetapi amalanku tidak bertambah - Ibnu Mas'ud r.a.

Eid milad... (^_^)"

fahmi said...

hehehe.. tenkiup acap...

laen kali jnge gege, kea kno maroh dh 2 sbb gege ko bsday... hahaha

fairuspeng said...

selamat hari lahir..

abe ajok amri ala ko KL.. sombong... kalu tidok boleh la kek sebutir..hehehe


kelik doh ko boh?

hakim al-farouq ar-rantissi said...

woihh,epi birthday kembar!!!
bpe kali aku wish pon xkan penah sme dgn kebahagiaan aku mngenali korg...
hehe,,
syukur ade teman sprti kalian,sorg2 pon msih lg rse berteman.



aku suka makan ais-cream yang sama dgn kamunye profile picture...tp, yg jenis indulgence la..xbpe nmpak lak jenis ape yg kat situ...

terima kasih untuk belanja makan ice-cream ari tu...(asik mu je yg blanje ak)

asyraf bin suhaimi said...

"ni apsal gelak2 neh?"
"cepat bgthu, kami pom nk thu jgak", ujarnya...

"errr....."

fahmi said...

to abe peyuh:
xdea nk g be, duk maen dale uia gmbok jah...hehehe... xleh claim laen kali ko kek 2? hahaha

fahmi said...

hakim:
brape kali nk wish la mu nie... hahaha.. anyway, tq bro 4 ur many wishes tuuu....

xdpt dah nk teman mu mkn aiskrim boh, harapnye ada org laen akn gnti aku...huhuhu... nnti aku jmpa mu, bleh la mu blnja, no hal la bro... hahaha

hrpnya brita xsedap yg acap bgtau 2 xbetul sama skali ek, kamu msih kami...


acap:
"xkan gelak xde sbb kot... cpt bgtau, kami pn nk gelak jgk... apee bnda yg lawak sgt 2 kami pn nk tau"
cettt

hanif said...

taun depe buke kek boh...
mugo laen dh la...

fahmi said...

ikut ah... mugo giliran mu 2 gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...